Увеличаване на устни – лека корекция или мания


2017-11-07

Нормално ли е това което ежедневно виждаме по улиците?

 

1.    Д-р Гигов, какво всъщност представлява увеличаването на устните и с какви продукти/процедури може да се постигне?

Увеличаването на устни може да се постигне основно чрез няколко метода. Това са инжектиране на хиалуронова киселина, липофилинг или попълване със собствена мастна тъкан, която е взета стерилно от друго място на пациента – най-често от корема, коленете или бричовете и се поставя в устните. Неудобството на този метод е, че преместената мазнина много бързо се стопява на новото място, на което е поставена и устните бързо губят желания обем. Другият метод за увеличаване на устни е чрез поставяне на силиконови импланти – Перма лип. Пациентите не харесват този метод поради неудобствата и възможността за изместване и дискомфорта на самия имплант и дава доста неестествен вид. Уголемяване на устните с хиалуронови филъри е най-безопасният, бърз, временен и естествен начин за това. Пълнещите материали са два основни вида - на базата на хиалуронова киселина или синтетични материали. Много от нашите пациенти предпочитат временни или краткотрайни материали, които се резорбират след няколко месеца. Така винаги имат възможност да се върнат към първоначалния си външен вид.

 

2.    Все повече виждаме дами с прекомерно увеличени устни. Можем ли да го наречем „мания“ или не?

-       Да, определено увеличаването на устни се е превърнало в мания или по-точно, както аз бих казал, стигматизиране. Това произтича от факта, че все по-често жените искат да изглеждат като някоя друга дама. Дали водени от известността, демонстрацията на положение или високия социален статус, не мога да кажа, но определено искат да се доближат максимално до външността на определена от тях личност.

 

3.    Какво бихте препоръчал на дамите, които никога не са се подлагали на такава интервенция, но имат желание?

-       Най-важната ми препоръка е да проучат и да се уверят, че лекарят, който прави интервенцията, наистина има необходимата за това квалификация. Другата ми основна препоръка е винаги да избират най-добрия продукт, който е сертифициран и се е утвърдил на пазара не само в България, но и на световно ниво. Не бива да рискуват с неизвестни марки. Цената в случая не трябва да бъде водещ фактор за избор, тъй като става въпрос за тяхното здраве.

 

4.    Имал ли сте пациент, представител на силния пол, който да иска да се подложи на такава манипулация?

-       Да, имам  пациенти мъже, които искат да увеличат обема на устните си и го правят редовно. С времето процедурите, на които се подлагат мъжете, стават все повече и по-разнообразни.

 

 

Coolifting - модерната неинвазивна технология, която за минути подмладява кожата


2017-10-23

CoolLifting е една от най-модерните неинвазивни технологии за моментално подмладяване и промяна на визията на кожата.

Високата ефективност на терапията е благодарение на заложената в основата на CoolLifting TDS – система за система за трансдермална доставка на активни съставки. По този начин уредът комбинира няколко физични принципа за транспортиране на активни съставки, като пътят им за проникване в кожата е през междуклетъчното пространство. По този начин апаратът осигурява проникването на активните вещества в кожата, като въздейства на три различни нива: пренасяне на висококонцентрирани активни съставки посредством TDS, проникване през епидермиса и активиране на процеси в дермата. Физикалните стимули, с които работи пистолетът са: 
• Високо налягане и пулсация, които стимулират фибробластите за синтез на колаген и еластин и в резултат значително се подобрява качеството на кожата. 
• Крио ефект – бързата последователна смяна на вазоконстрикция с вазодилатация на кръвоносните съдове води до активиране на микроциркулацията и по-доброто насищане на кожните клетки с кислород, което е важно за процеса на подмладяване. 
• Въглероден диоксид – генерира „бомба“ ефект и събуждащ резултат за кожата вследствие подобряване мобилизацията на течности и детоксикацията на тъканите.
Студената струя въглероден диоксид под високо налягане спомага за проникване на активните съставки в дълбочина на кожата и потенцира ефекта от терапията. 
В състава на ампулите с CooLifting активен коктейл са включени хиалуронова киселина с овлажняващо и задържащо влагата действие и преструктуриращ ефект, екстракт от сорго, който възпрепятства формирането на свободни радикали и лифтира, пшеничен протеин за хидратираща и антиоксидантна грижа, и полизахариди с овлажняващ и лифтиращ ефект. 

Резултатите от CooLifting терапията са моментални и видими – подобрява се микроциркулацията, лифтира се зоната на околоочния контур, изглаждт се бръчките тип „пачи крак“, скулите са оформени, кожата е стегната и още много други.


Препоръчителният брой терапии и честотата на приложение се определят индивидуално в зависимост от изходното състояние на кожата на клиента.

Перлен масаж - перфектното тяло е на процедура разстояние


2017-08-09

В унисон с летния сезон е и новата отслабваща терапия, която Център за интегрирано здраве „Красива зона“ предлага. Това е т.нар. „Перлен масаж“. Терапията се извършва с морски перли за отслабване с пилинг ефект – един продукт, който съчетава две действия – ексфолиация и намаляване на целулита и мастните натрупвания.

Ексфолиацията активира микроциркулацията на кожата и я подготвя за следващия етап – отслабване и намаляване на целулита. Тук активните съставки се освобождават с помощта на дълбок и ободряващ масаж - целенасочени действия в областта на корема, бедрата и задните части. При нужда специалистът допълнително обработва зоната на паласките и ръцете.

 

Перлите съдържат няколко основни съставки - Комплекс Агрослим, кофеин и ментол. Комплексът Алголслим е ексклузивна патентована съставка, извлечена от кафяви водорасли с липолитични свойства - разгражда мастните клетки и намалява образуването на нови такива. Кофеинът от своя страна стимулира едновременно разграждането на мастните натрупвания и липолизата, забавя складирането на мазнини и отводнява тъканите, ментолът пък тонизира и детоксикира.

JUVEDERM VOLITE подобрява качеството на кожата до 6 месеца


2017-07-24

Juvéderm® VOLITE е  първия инжекционен продукт на Алерган, специфично разработен да подобри  гладкостта (липса на гладки линии), хидратацията и еластичността на кожата до 6 месеца, само с една процедура. Juvéderm® VOLITE е с хиалуронова киселина и използва патентованата  VYCROSS® technology, която осигурява  подобрение на гладкостта на кожата (липса на фини линии) , хидратация и еластичност. Продуктът се инжектира интрадермално и може да се прилага на лицето, шията, деколтето и ръцетe, съдържа анестетик-лидокаин, за да подобри комфорта на пациентите.  

Juvéderm® VOLITE е най-мекият и най-малко кохезивен продукт в семейството на VYCROSS® collection до момента. Той е разработен да подобри качеството на кожата до 6 месеца след само една процедура.

Често задаван от пациентите е въпросът „С какво Juvaderm VOLITE се различава от другите дермалните филъри. Отговорът е много прост - Juvéderm® VOLITE  осигурява подобрение на основните качества на кожата - гладкост(липса на фини линии), хидратация и еластичност

Естетични процедури през пролетта, на какво да заложим и кое да изберем - филър или ботокс, споделя професионалното си мнение д-р Гигов


2017-05-02

1.     Д-р Гигов, лятото все повече наближава, а с това и желанието на дамите да са неустоими. Кои са най-търсените естетични процедури през сезон пролет/лято 2017?

 

-          Ранната пролет е подходящо време за поставяне на филър и ботокс, тъй като слънцето все още не е толкова силно. След тези процедури трябва да се избягва пряката слънчева светлина. Положителното в случая е, че при навременното им поставяне, видът се запазва за лятото и така дамите са чувстват спокойни, красиви и подмладени през целия сезон.

От друга страна, лятото е свързано с излагането на преки слънчеви лъчи, които много дехидратират кожата. В този случай перфектната естетична процедура е мезотерапията – богата на хиалуронова киселина и комплекс от витамини, веднага нормализира състояниетo на кожата и намаля увреждащото действие на ултравиолетовите лъчи, които водят до преждевременно стареене.

 

2.     Като пластичен хирург , какво бихте посъветвали пациентите си - настоящи и бъдещи - на кои процедури да заложат и кога е най-подходящият момент да се подложат на тях? 

-          Както казах, ранната пролет е подходяща за поставянето на филъри. Същото важи и за есента, тъй като е важно пациентите да не се излагат на слънчева светлина след процедурата.

Важно е кожата на лицето да се предпазва ежедневно от слънцето през лятото и да се полагат необходимите грижи, за да се минимизират пораженията в края на летния сезон.

 

3.     Кое е по-предпочитано - филър или ботокс и защо?

-          И двата продукта са предпочитани,те нямат нищо общо един между друг, индикациите за поставяне на филър и ботокс са различни.  Много често за получаване на добър резултат е нужно съчетаване или комбинация от Ботокс и Филър.  

При поставянето на филър е важно, че не е необходим тест за алергии, поради приликата на хиалуроновата киселина, използвана в дермалните филъри с естественото вещество в човешкото тяло. Освен това, процедурата се прави с много фини игли, което я прави до голяма степен безболезнена, а времето за възстановяване на пациентите е минимално – могат да се върнат към ежедневните си дейности веднага след процедурата.

При поставянето на ботокс най-важни са прецизната дозировка и правилното поставяне. По своята същност той се използва за коригиране на мимическите бръчки. Често срещано объркване е, че ботоксът унищожава бръчките. Това не е така – той не ги унищожава, а омекотява. Ботулиновият токсин  блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. Затова мускулът не се съкращава, а остава в трайно състояние на релаксация.

 

4.     Какъв е Вашият съвет за запазване на естествения вид, младост и красота?

-          Съветът, който мога да дам към всички мои настоящи и бъдещи пациенти е да не прекаляват и да не се вманиачават в естетичните процедури. Наблюдава се тенденция за увеличаване броя на корекциите, независимо дали са необходими. Още преди да е преминал ефектът на предишната процедура, пациентите вече се подлагат на нова. Това води до изкривяване на представата за красота и Стигматизиране на пациентите. Истината е, че красивата външност е естествената външност. Нашата цел е просто да я подчертаем, а не да я заличим.

 

 

 

LPG – лесният начин за перфектно тяло


2017-03-10

През последните 20 години LPG – световният лидер в областта на третирането на съединителна тъкан, въведе множество технологични изобретения, предназначени да подобрят здравето, красотата, самочувствието и постиганите резултати.

LPG вярно следва целта да създава истински ефикасни формули, които помагат на хората да изживеят пълноценно живота си, да подобрят здравето си и да се борят срещу процесите на остаряване. Въведеният през 1986 CelluM6 (предшественика на Keymodule) беше първото признато в света средство с позитивен ефект върху целулита. Оттогава той служи като стандарт за жените, търсещи истински решения за подобряване на силуета си. Като гледа с перспектива и се стреми към отлични резултати в областта на здравето, красотата, доброто самочувствие и постиженията в работата, LPG върви напред спрямо очакванията и развитието на човечеството и предлага изключителни технологични решения за третиране на съединителната тъкан.

Повече за целулита:

 • Целулитът само задържане на вода ли представлява?

Не, не само. Задържането на вода допринася за целулита, но целулитът се състои и от мазнини и токсини, в допълнение към водата, задържана в хиподермиса (дълбоката зона на кожата, под дермиса, която е богата на мастни тъкани).

 • Възможно ли е да си слаб и все пак да имаш целулит?

Да, защото произходът на целулита е хормонален и циркулаторен (9 от 10 жени имат целулит)

 • Изчезва ли целулитът с диети?

Целулитът остава, дори след загуба на тегло, защото е затворен в хиподермиса.

 • Какво е “портокалова кожа”?

Това е термин, използван за описание на външните знаци за събития, случващи се под кожата: стените, разделящи мастните клетки се деформират и обтягат своите закрепващи точки. Тази деформация прави кожата да изглежда на вълнички.

 • Ако целулитът е мазнина, защо не изчезва след физически упражнения?

Мазнината в целулита е затворена и не може да влезе повторно в циркулация, дори когато тялото се обърне към своите мастни резерви. Тялото се нуждае от помощ, за да премахне пречките и да засили използването на тази мазнина от метаболизма.

 • Защо целулитът често се увеличава по време на бременност?

Хормоналните промени, наблюдавани през периода на бременността и следващите ги циркулационни проблеми създават почва за поява на целулит.

 • Въпреки добрия хранителен режим и редовната физическа активност, защо с възрастта често се появява “целулитен вид на кожата”?

Кожата губи тонуса си с възрастта. Подкожната мрежа става по-видима, като така придава на кожата вид на “вълнички”, въпреки, че количеството мазнини не се е увеличило и няма задържане на вода.

 

ПРЕДИМСТВАТА НА KEYMODULE В 3 ДЕЙСТВИЯ

 • Действие 1 -   Против задържането на вода

Премахване на пречките (създадени от целулита)

Захваща и изпъва кожата, като стимулира циркулацията. Действието на валяците и ритмичните движения спомагат за освобождаването на вода и отпушването на кожата.

 

 • Действие 2 - Против “портокалова кожа”

Стимулира метаболичните обмени (възпрепятствани от целулита)

Стените, деформирани от обема на мастните клетки преминават през “опъваща” гимнастика чрез действието на валяците и са стимулирани от движенията. Стават по-гъвкави и вече не пречат на циркулацията. Кожата става по-гладка.

 

 • Действие 3 -  Локализирано анти-мастно действие

Подобрява тонизирането на кожата (набраздена от целулита)

В същото време мастните клетки се освобождават от притискането. Обемът на мастните клетки намалява и деформираните стени възвръщат първоначалната си форма.

 Ефектът е доказан и дълготраен!

 

Последното проучване, направено от професор Ж.П.Ортон (Дерматология, Университетска Болница Ница) клинически оцени продължителността на ползите, осигурени от Keymodule.

 
   

Ключови резултати

 

 • Периметър (диаметър на бедрото)-допълнително  намаление (от –1.4 до –2см)
 • Вълнообразна повърхност - допълнително 40%-но намаление на белезите по кожата

 

Keymodule е също и инструмент за…

·         Третиране на подути крака

Вените получават двойно третиране от Keymodule. С увеличаването на степента на циркулация през вените и на кожната подвижност и еластичност, болката постепенно намалява и краката се чувстват по-леки. Освен това те стават по-тънки и циркулацията се подобрява.

·         Третиране на отпусната кожа

С Keymoduleсега е възможно да се активизира раздвижването на тъканите, за да се предотврати стареенето, да се ускори елиминирането на отпадъци и да се стимулира кожата и клетките й. Всички тъкани са подложени на истинска “гимнастика”: стимулират се фиброудари, за да се засили производството на колаген. Подобрява се тонизирането на кожата.

·         Третиране на жени след бременност

Keymoduleпомага на жените да си възвърнат по-бързо силуета от преди раждането, като стимулират тъканта да започне нормално елиминиране и спомагат за усилената циркулация. Keymoduleсе справя с целулита, натрупан по време на бремеността и отпуснатите зони, като например коремчето.

·         Третиране на локализирани мазнини при мъже

Поради генетични причини, мъжете не страдат от целулит. Въпреки това, заради възрастта и заседналия начин на живот, мазнини могат да се натрупат в специфични зони на тяхното тяло. Keymoduleпомага за освобождаване на тялото от тези зони с излишно тегло. В комбинация с физически упражнения, лечението помага на метаболизма да изгори мазнините, влизащи в циркулацията.  Тялото си възвръща формата и се подобрява мускулният тонус.

·         Третиране на белези (след изгаряния, операции и др.) , ревматология(артроза,тендовагинити и др.), травматология(фрактури, навяхвания, ортопедично и функционално лечение), трансплантации, фиброза след облъчване.

…Изключителна терапия

Кeymoduleе инструмент, който осигурява вакуумна терапия (или вакуомобилизация)? 

За разлика от вакуумната терапия (при която кожата се засмуква, като във вакуумна тръба), главата на Keymoduleе оборудвана с 2 независими моторизирани валяка, които захващат и стимулират кожата. С изключителната технология, патентована от LPG кожата не се засмуква, а се повдига внимателно и се подлага на енергична “гимнастика”.

·         Третирането прилича ли на масаж с валиране? 

Масажът с валиране представлява техника за ръчен масаж, която като цяло е болезнена (причинява оттоци). Обратно, независимите валяци на главите на Keymoduleмеханични стимулират кожата по много по-разнообразен и адаптиран начин (диференцирани скорости и посоки на валяците..), който никога не наранява кожата.

·         Това заменя ли липосукцията? 

Техниките на липосукция действат върху дълбоките мазнини, не върху повърхностните. Само в комбинация със сеанси с Keymoduleкачеството на кожата може да бъде подобрено и целулита намален.

·         След колко сеанса се получават видими резултати?

Процедурите трябва да се правят два пъти седмично на интервали 2-3 дни, за непрекъснат период от време. Необходими са минимум 15 сеанса, всеки от 35 минути. Видими резултати се появяват след 5-6 сеанса и продължават да се подобряват с напредване на третирането.

 

Днес Keymoduleе много търсен инструмент за красота, който е спечелил сърцата на жените по целия свят.

THALION - THALI SVELT


2016-08-11

В перфектна хармония с естествените биоритми този крем намалява видимо вдлъбването на кожата. За тази цел, изключителният комплекс "Cellu Cx 24" отговаря за неговия 24-часов ефект. Комбинацията от кафяви водорасли, екстракт от Centella Asiatica и кофеинът засилват действието на тази отслабваща формула. Той подобрява тена и оформя силуета.

Продуктът се нанася сутрин и вечер върху проблемните области, а ефекът му е 3-кратен:

1. Премахва мастните клетки и предотвратява образуването им

2. Възстановява  еластичността

 

3. Отводняване на съединителната тъкан

 

Активните съставки, които правят въздействието му толкова благотворно са:

  • Cellu Cx 2 - Специален комплекс за намаляване на целулита:

   - Намалява абсорбирането на мазнини в клетките,

   - Поддържа загубата на мазнини,

   - Мастната тъкан се превръща в енергия.

  • кофеин - 3-кратен ефект:

   ❶ Потиска усвояването на мазнини в клетките,

   ❷ стимулира загубата на мазнини

   ❸ отводняване на тъканите

  • дренаж - Обогатено с много йод, минерали и витамини. Има детоксикиращо и антибактериално действие.
  • ментол - стимулира микроциркулацията и освежава.
  • Centella Asiatica - Изцеление, възстановяване на еластичността
  • Палмария palmata - Богат на аминокиселини и минерали, които са отговорни за деленето на клетките и конфигурацията им.
  • Ulva Lactuca - Клетъчно стимулиране и повторно възобновяване на горния слой на кожата.

 

! Продуктът съдържа кофеин! Да не се използва от бременни и кърмещи жени.

Назолабиалните гънки – как да им кажем сбогом


2016-07-11

Назолабиалните гънки всъщност са дълбоките линии около устата, които с напредването на възрастта и отпускането на кожата, стават все по-забележими.

Едни от най-често срещаните фактори, които могат да доведат до появата на този тип бръчки, освен възрастта, са загубата на колаген и еластин, промени в теглото, тютюнопушене, както и излагане на слънчева светлина без кожата да е предпазена с необходимите средства. Други са:

♦ Начин на изразяване на емоциите, активна артикулация и много усмивки;

♦ Загуба на обем в областта на медиалната скула стояща в зоната над назолабиалните гънки;

♦ Нездравословни навици;

♦ Наследственост и анатомични особености на зоната;

♦ Спане по очи.

Сред най-добрите начини за превенция на назолабиалните гънки са адекватната защита на кожата от ултравиолетовите лъчи, както и консумацията на храни, които съдържат повече антиоксиданти, например моркови, броколи и горски плодове. По този начин се поддържа здравината на колагена и еластина в кожата.

 

Назолабиалните гънки, които реагират най-добре при попълване с филър, са дълбоките линии, които се появяват между 30 и 40 годишна възраст, а резултът може да бъде с продължителност между 12 и 18 месеца.

Как слънцето влияе на кожата ни


2016-06-06

Редовното излагане на слънчева светлина е нужно на нашето тяло, за да синтезира витамин Д. Но ако се прекали с престоя под слънчевите лъчи,без необходимите предпазни мерки, се увеличава риска клетките на кожата да се увредят и да настъпят неблагоприятни промени, защото с течение на времето,ултравиолетовата светлина уврежда влакна в кожата, наречени еластин. При този процес кожата започва да се свива, опъва, губи еластичността си.

Едни от най-честите увреждания на кожата, които се причиняват от слънцето са:

·         Преждевременно стареене на кожата

След години слънчева експозиция кожата задебелява и нейната възможност да задържа течностите намалява. Това води до появата на фини линии и бръчки по лицето. Те са в най-голямо количество около очите и устните.

Повишената активност на клетките, отговорни за натрупването на меланин – меланоцити при по-често излагане на слънце може да има за резултат появата на кафяви петна. Освен това по лактите и глезените може да се забележат бели петна с размер 2-5 милиметра, които се дължат на обезцветяване на кожата като ефект от честа дълга експозиция на слънце.

Слънцето може да предизвика и промяна в текстурата на вашата кожа и нейния външен вид. Годините слънчева експозиция водят до изтъняване на най-външния слой на кожата, което я прави по-податлива на разкъсване и драскотини. В същото време по-дълбоките слоеве на кожата задебеляват и тя загубва своята еластичност.

·         Кожни петна

Слънчевата кератоза или още позната като кожни петна е често срещано състояние. Петната са кожни лезии, които се развиват под вредното въздействие на УВ лъчите. Размерите на петната варират от 2 до 20 милиметра. Техният цвят също може да бъде различен от дискретно кафеникав до силно червен.

Кожните петна са често срещани в области на тялото, които най-често се излагат на слънце – носа, бузите, горната устна, ушите, челото, ръцете и шията. При някои хора кожните петна могат да бъдат съпроводени с неприятни усещания като болка или сърбеж, в някои случаи пациентите могат да се оплакват от парене в областите, където има петна при тяхното излагане на слънце.

Въпреки, че могат да бъдат неприятни обикновено кожните петна са безвредни. Но в някои случаи те могат да доведат до развитие на някои от видовете кожен рак. Поради тази причина експертите препоръчват пациентите да не ги пренебрегват и да търсят съвет от специалисти.

·         Рак на кожата

Всеки път, когато кожата ви е изложена на слънце без да сте положили грижи да я предпазите в кожните клетки настъпват структурни увреди. Тези увреди нарушават дейността на имунните клетки в кожата и след време тя може да не успее да се справи с нашествието на ракови клетки в нея и да се развие рак.

Меланомът е най-опасният вид рак на кожата. Първите увреди са на места по тялото, които често се излагат на слънце. Най-често меланомът се проявява с плоски петна по кожата, чийто цвят, размери и форма се променят с времето. Ако не се лекува навреме тези петна могат да станат по-големи, да променят своята форма и да потъмнеят.

 

 

 

 

Силата на мезотерапията


2016-05-18

Повече от половин век след откриването на мезотерапията, тя все още е сравнително нова област в естетичната медицина, но популярността й не спира да расте. Често задаван въпрос обаче е „Заслужава ли си да приложим тази процедура върху тялото си?”.

Всъщност терминът "мезотерапия" идва от гръцки: "mesos" – среден и "therapeia" – терапия. Мезотерапията е инвазивна процедура (без хирургическа намеса), при която в средния пласт на кожата се инжектират разтвори от медицински или хомеопатични средства, растителни екстракти, витамини, минерали, аминокиселини и др. Прилага се за премахване на целулит и стрии, за оформяне контурите на тялото, като anti-aging терапия и за третиране на косопад.

Този метод дава бързи и добри резултати. Буквално за часове се постига изглаждане на бръчките, стягане на кожата и подобрение на цялостния профил на кожата. Методът е лек, почти безболезнен и не налага болничен престой. Мезотерапията е един уникален метод за бърза хидратация, дълбоко подхранване, възстановяване и подобряване на еластичността на кожата и превенция за образуване на бръчки.

Манипулацията започва с почистване и дезинфекция на зоната която ще бъде третирана. След това се извършва локално обезболяване чрез анестезиращ крем, който се оставя да действа 15 минути. При необходимост се инжектират малки дози на анестетик. Манипулацията се извършва с изключително тънка игла,което я прави почти безболезнена. При инжектиране на активните вещества са неизбежни слаби подувания, зачервяванията и леки кръвоизливи, тъй като се работи на голяма площ. Колкото е по-голям  процентът на активното вещество, толкова по-бавно се разнасят подуванията. 

Мезотерапия за подмладяване на кожата

Стареенето на кожата не се характеризира само с намаляването на колагена в нея, а и с дехидратацията й. Основна причина за поява на бръчки е намаляването успоредно на колагена и водата. Така се появяват  фини бръчици и други видими признаци на стареенето. Колагенът е структурният белтък, а хиалуроновата киселина - свързващият елемент в структурите на кожата ни, от който зависи обемът и здравината на кожата ни, както и наличието или липсата на бръчки.

  

Ефектите от мезотерапията за подмладяване на кожата са: Ревитализация, дълбока хидратация, изглаждане на финни бръчки на зоните лице, шия,  деколте, ръце, китки и др., подмладяване, подобряване на цвета и еластичността на кожата. Мезотерапията освежава кожата, възстановява жизнеността и, и подобрява текстурата на увредената, груба, дехидратирана и остаряла кожа. Възстановява се блясъкът и свежестта на кожата състарената от тютюнопушене, слънце, солариум и др. Мезотерапия най-често се прави на зоните:

·         лице

·         шия

·         деколте

·         китки

·         скалп (при косопад)

·         за премахване на стрии

·         за лечение на целулит

Приложение на дермалните филъри и техните предимства


2016-04-27

Приложението на дермални филъри Princess® се извършва единствено чрез инжектиране от квалифицирани специалисти, в конкретни области на лицето или тялото. В зависимост от продукта, третираната област и техниката на приложение, гелът се инжектира в различен слой на дермата - повърхностно, в средата или в дълбокия слой. Според нуждите на пациента, една сесия е с продължителност от 15 до 60 минути. С Princess®, могат да се постигнат незабавни, дълготрайни резултати и естествен облик.

Предимства:

Изключително добре приети - не е необходим тест за алергия преди приложение, поради приликата на хиалуроновата киселина, използвана в дермалните филъри Princess® с естественото вещество в човешкото тяло

Безопасност и лекота на приложение - предварително заредена стъклена спринцовка със специално оформено ергономично бутало за стабилност и пълен контрол по време на инжектиране 

Комфорт за пациента - инжекциите се правят с много фини игли и по същество са безболезнени. В зависимост от третираната зона и чувствителността на пациента може да се приложи анестетичен крем или блок преди процедурата. 

Минимално време за възстановяване - пациентите могат да се върнат към ежедневните си дейности веднага. 

Най-високи стандарти за качество и безопасност - произведени във Виена, Австрия в съответствие със стандартите на ISO и GMP, Европейската директива за медицински изделия MDD 93/42 EC и притежават CE сертификат за съответсвие.

Защо да изберем подмладяваща маска с хиалуронова киселина за своята кожа


2016-03-24

Маската за лице Princess с хиалуронова киселина възстановява дехидратирана кожа, облекчава видимата сухота и помага за възстановяване на еластичността и стегнатостта на кожата. Освен приятния охлаждащ ефект, маската с хиалуронова киселина допринася за възстановяване на естествения здравословен блясък на кожата и запазва нейния по-младежки вид.

Основните съставки на маската са хиалуронова киселина, с високо водно свързващ капацитет, трева Imperata Cylindrica, която осигурява интензивна хидратация, екстракт от корен женско биле – успокоява раздразненията, и екстракт от водорасли, който е богат на витамини с антиоксидантно действие.

Подмладяващата маска за лице с хиалуронова киселина на Princess:

- запазва кожата свежа и бляскава

- намалява сухотата

- поддържа кожата еластична и стегната

- редуцира появата на фини бръчки

 

Тайната на ботокса


2016-02-26

Ботулиновият токсин или т. нар. ботокс е признат от специалистите в областта на естетичната медицина като най-добрия нехирургичен метод за коригиране на мимически бръчки и изглаждане на кожата лицето.

Тайната на ботокса се крие в прецизната дозировка, правилното поставяне и разбира се, в професионалните умения на лекаря, изпълняващ процедурата. Единствено опитен лекар-дерматолог може да постигне желания ефект.

Специалистите в областта на естетичната хирургия подчертават, че целта на поставянето на ботокс не е да се унищожат бръчките, а да се омекотят. За целта се използва се действието на ботулиновият токсин да блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. Затова мускулът не се съкращава, а остава в трайно състояние на релаксация. С ботокс се третират предимно мимическите бръчки в горната част на лицето – областта на челото, между веждите, бръчките около очите. Ботоксът може да се използва и за оформяне на лицето, като се отстранят дефекти, които създават неестетичен външен вид – например при асиметрия на веждите или тикове на лицеви мускули.

Интервенцията с ботокс трябва да се прави 2 пъти в годината, тъй като ефектът отминава след 6-8 месеца. При всяка следваща процедура ефектът се удължава на 9-12 месеца.

Д-р Гигов за корекцията на устни


2016-02-09

Какво може да постигнем чрез инжектирането на филъри с хиалуронова киселина?

Чрез инжектиране на филъри с хиалуронова киселина могат да се коригират фини, повърхностни или дълбоки бръчки, да се оформи контур и създаде по-чуствителен плътен вид на устните. Филърите подобряват тена и еластичноста на кожата, хидратират и придават обем на лицето.

Инжектирането на хиалуронова киселина е подходящо за почти всеки човек, може да се използва в различни зони на лицето за постигане на индивидуален, естествено изглеждащ резултат. Дермалните филъри, с които работим в Център за интегрирано здраве „Красива Зона” са разработени на основата на хиалуронова киселина от неживотински произход. Произвеждат се по уникална технология, с най-високи стандарти за безопасност. Те са с най-висок клас на пречистване и се понасят много добре от организма. 

 

Дълготраен ли е ефектът от корекцията на устни с филър?

Дермалните филъри са резорбируеми и запазват ефективността си в продължение на месеци в зависимост от зоната на приложение, начина на инжектиране и типа на кожата. От моя личен опит мога да споделя, че резорбируемостта  на филъра при първото поставяне е най-голяма. При всяко следващо инжектиране на хиалуронова киселина резултатът е по-дълготраен.

 

Мъжете коригират ли своите устни?

Да разбира се, последните години тенденцията е броят им да се увеличава.

 

Има ли противопоказания за поставяне на филър? 

Процедури или корекции с филър не трябва да се правят при пациенти с Автоимунни заболявания или които провеждат  терапия за автоимунно заболяване.

Не трябва да се инжектира хиалуронова киселина при бременност и кърмене, при пациенти предразположени към келоиди и хипертрофични белези, както и лица под 18 години. Също така не бива да се поставят филъри при възпалена и инфектирана кожа.

 

Съвет от д-р Гигов

Винаги, когато избирате лекар, който да извърши тази манипулация се уверете, че той има необходимото за това образование. Помолете го да Ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място. Това е Ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдолекар или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от Вас процедура. Винаги изисквайте информирано съгласие и документ, който да удостоверява кой, кога и каква процедура Ви е извършил.  

Всичко, което трябва да знаете за "Избелваща терапия" за лице


2016-01-28

1.    Какво представлява "Избелващата терапия"?

Избелващата терапия е третиране на участъци от кожата с алфа-бета-хидрокси киселини, ретинол или др. избелващи агенти, чиято цел е разрушаването на връзките между клетките в повърхностния епителен слой. По този начин се предизвиква обновяване на кожата. Крайният резултат е заличаване на пигментни петна, повърхностни бръчки и следи от акне. Най-често прилаганите киселини са гликолова, бадемова, млечна, салицилова, азелаинова, трихлороцетна и др.

 

Терапията включва третиране на лицето със специален гел, чиято цел е нормализиране на Ph-то на кожата, нанася се киселината (химически пилинг), след което тя се неутрализира с разтвор от сода бикарбонат, накрая се нанася успокояваща маска. Процедурата завършва с лек масаж и задължителен крем с SPF50.

 

За какъв тип кожа е подходяща?

Избелващата терапия е подходяща при матова (зряла), акнеична или суха кожа, кожа загубила еластичността си, кожа на пушачи, ранно фотостареене и финни мимически бръчки.  

 

 

Има ли възрастов диапазон, за който тази терапия е най-подходяща?

Възрастта не е определящ фактор за прилагането на Избелваща терапия. Единствено     нуждите и състоянието на кожата определят кога и какъв тип терапия е най-подходящ.

 

Дълготраен ли е ефектът и ако да, след колко процедури?

 

Ефектът е дълготраен, особено ако клиентът е отговорен към здравето си и спазва някои основни правила. Задължително е избягване на директно излагане на слънчева светлина през първите 48 ч. след процедурата (включително солариум), и ползване на крем със защитен фактор 50+.

 

 

 

Корекция и уплътняване на устни - какво трябва да знам


2016-01-21

В днешно време съвременната естетична хирургия не просто придава обем на устните с помощта на филъри. Способностите й се простират далеч отвъд това, като например коригиране на асиметрия, повдигане на ъгълчета, изглаждане на бръчици, възвръщане на младостта и красотата на устните, както и изравняване на релефа.

За да не изглеждат устните като „изкуствено напомпани”, лекарите избират различни разновидности на един филър, за да бъде постигнат ефектът на естествените устни.

Как всъщност протича една процедура по корекция на устни е един от често задаваните от пациенти въпроси. Тъй като инжетирането в областта на устните е болезнена процедура най-добре е да бъде използвано локално обезболяване на зоната. Ефектът е видим веднага след процедурата, но крайният резултат може да се оцени след поне две седмица, след спадането на отока.

 

Всички пациенти обаче се вълнуват от един много важен въпрос – колко време ще трае ефектът от инжектирането на филъра. За жалост, точен отговор на този въпрос няма, тъй като е строго индивидуален и зависи от организма. Средно ефектът се запазва около 6 месеца, но има възможност този период да бъде по-кратък – например 4 месеца или по-дълъг – около година.

Радостина Станчева за работата с STS апарат


2016-01-13

1.На какъв принцип работи STS?

STS  апаратът е иновативен комбиниран метод за борба с целулита, мастните натрупвания, оформяне и моделиране на силуета.

Принципът му на работа  се основава на комбинацията на методите ултразвук с глава 3 MHz, неинвазивна субдермална терапия  - NIST (вакуумна терапия), MFM токове – мезоактивни токове – за директно вкарване на активни кокотейли в клетката, фотопореза и  фототерапия с червена LED светлина с дължина на вълната 627 nm. и сонойонофореза, която съчетава:  ултразвук, галваничен ток и гел с йонизиращи активни съставки.

 

 

2.Колко време трае една процедура?

Времетраенето на процедурата зависи от броя на зоните, които се обработват. При терапия със „STS system“ на цяло тяло продължителността е 70 минути и включва зоните корем, паласки, предна част бедра, задна част бедра и седалище.

При третиране на две зони, продължителността на процедурата е 50 минути, а ако само една зона от тялото на клиента се подлага на процедура, времетраенето е 30 минути.

 

Това са стандартните зони за обработка. Клиентът може да избере други проблемни зони, върху които да се работи, но след консултация.

 

3.След колко процедури има видим ефект?

Видимият ефект стандартно започва да се отчита след 4-та процедура ( с уточнението, че това е строго индивидуално и зависи от някои придружаващи субективни фактори). А крайният резултат е след 10-та процедура, т.е. необходими са 10 процедури за постигане на желания ефект.

 

4.Имат ли остатъчен ефект процедурите с апарата STS?

 

Да, процедурите с този апарат имат остатъчен ефект. Добре е след един цикъл от 10 процедури да се направи малка почивка на организма и след това ефектът лесно може да се задържи с поддържащи процедури, за да бъде той оптимален.

STS SYSTEM – ВАШИЯТ НОВ СЪЮЗНИК В БОРБАТА С ЦЕЛУЛИТА


2016-01-07

STS е субдермална терапевтична система, разработена за процедури за тяло и основно за терапия и лечение на целулит, моделиране на тялото, локално отслабване и др.  

STS комбинира следните методи: 
-    Ултразвук с глава  3 MHz
-    Йонофореза  (приложение на галванични токове), 
-    Сонойонофореза 
-    Неинвазивна субдермална терапия (N.I.S.T.), вакумна терапия
-    MFM токове – мезоактивни токове (електропореза за директно вкарване на активни коктейли в клетката)
-    Фотопореза и фототерапия с червена и оранжева светлина LED  (627 nm)


УЛТРАЗВУКЪТ има три основни ефекта: механичен, термичен и химичен


•    Механичен ефект 
Предизвиква серии от налягане и теглене, които представят определен вид микромасаж и предават колебливите движения към вътреклетъчните и външни частици.Тe са подложени на силно ускорение, след това колебанията спират, накрая ускорението започва отново в обратна посока. Независимо, че разстоянието не е голямо, вариациите на налягането са значими.Този механичен фактор повишава пропускливостта на клетъчните мембрани, а оттам и скоростта на обмяната на течности; ускоряват се дифузните процеси и се подобрява клетъчния метаболизъм. Способен е да разруши клетъчните комплекси и макромолекули. Също така спомага за отделянето на сцепленията, особено при отделянето на колагеновите фибри и омекотяване на вътреклетъчния “цимент”.

•    Термичен ефект
Механичната енергия абсорбирана от тъканите, може да бъде трансформирана в топлинна енергия. Тъй като тялото не е напълно еластично. То се съпротивлява на механични движения, като при това отделя топлина. Този фактор стимулира клетъчния метаболизъм и кръвната циркулация, предизвиквайки хиперемия в третираните зони. 

•    Химичен ефект
Втечнява едемите


ТЕРАПЕВТИЧНИ ЕФЕКТИ НА УЛТРАЗВУК 

-Хиперемия – увеличава се кръвната циркулация
-Увеличаване пропускливостта на клетъчните мембрани
-Модификация на колоидалните структури
-Механичен микромасаж
-Обезболяващо и релаксиращо въздействие върху мускулите
-Увеличава проспукливостта и еластичността на тъканите и улеснява проникване на лечебни съставки
-Произвежда трофично стимулиране  което спомага за регенерацията и лечението на язви рани и др.


ГАЛВАНИЗАЦИЯ / ЙОНОФОРЕЗА 


Eлектрофореза или йонофореза е метод, използващ галваничния ток, за да се въведат определени субстанции в тялото.  
Галваничния ток е прав насочен ток, който поддържа една и съща интензивност по време на процедурата.  Той протича между два електрода, които са с фиксиран поляритет.  Продукта използван в този случай е задължително да бъде йонизиращ. 

НЕИНВАЗИВНА СУБДЕРМАЛНА ТЕРАПИЯ (НИСТ)

Контролирана вакумна терапия – техника която използва всумкване за да въздейства на ниво хиподерма, и да упражни масаж с отрицателно налягане /вакумна депресия/. Традиционния масаж изтласква тъканите напред и навътре към тялото, докато вакумната терапия масажира отвътре навън.

ФИЗИОЛОГИЧНИ И ТЕРАПЕТИЧНИ ЕФЕКТИ от Н.И.С.Т

Когато се прилага по лимфните пътища произвежда истински лимфен дренаж, който е особено важен за успеха на антицелулитната терапия. Наблюдава се и изключителен диуретичен ефект.
Действайки на повърхността, NIST  способства за подобряване на кожната еластичност, възстановява нейната мекота и свежест. Има изключителен ексфолииращ ефект, отблокиращ мастните фоликули и пори, доставя на кожата по-добро чувство , повишавайки нейната еластичност и блясък. Всички тези характеристики правят НИСТ особено подходяща за стягане на кожата при антицелулитна терапия, моделиране и стягане на тъканите след програма за отслабване. 
Подобрява и благоприятствува тъканната активност, омекотявайки твърдите хиперчувствителни зони типични за компактния, фиброзен целулит, който е болезнен при допир и прави приложението на какъвто и да е друг метод доста трудно.
Много добро упражнение за кръвоносните съдове: укрепва ги и предотвратява склерозирането им. Това упражненеие помага за отблокирането на циркулацията, като помага на кръвта и кислорода да навлязат масирано в бедно снабдените с целулит и масти тъкани като подобрява тяхната клетъчна трофика. Това ускорява дренажа на токсините, складирани в засегнатите зони и участъци. 
По отношение на мускулите подобрява разтеглянето на фибрите и апоневрозите, произвеждайки по този начин обезболяващ и релаксиращ ефект.
Вакумът влияе положително на белези, предотвратява образуването на фибрози като стимулира клетъчната активност. По подобен начин спомага за снабдяването с кислород и регенерацията на белеси от изгаряния, подобрявайки също така и качеството на кожата.

МЕЗОТОКОВЕ  (MFM) – електропореза

 
MFM или токове за електропореза  са средночестотни, модулирани в ниска честота, за да стимулират микроциркулацията. 
Тези токове се характеризират с групи от импулси, разделени от интервали. Те са способни да  произведат моторновъзбуждащ ефект, когато въздействат във специфични точки и от там да осъществят тонизиращ ефект върху мускулите. Едновременно с това, те подсилват проникването на активни субстанции в кожата. 
Тези пулсиращи токове предизвикват образуването на малки отвори или пори в мембраните на клетките, през които могат да проникнат активни субстанции. 

ИНДИКАЦИИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА МЕЗОТОКОВЕТЕ: 

- ДИРЕКТНО  ПРОНИКВАНЕ В КЛЕТКИТЕ на антицелулитни и отслабващи продукти
- Възстановяване на  мускулния тонус

Характеристика на трансдермалната електропореза

1.    Отваря пори (канали) в клетъчните мембрани
2.    Тези пори са временни и реверсивни 
3.    Няма промяна на тъкани и клетки 
4.    Електропорезата не е термичен процес
5.    Субстанциите преминават по време на електрическия импулс
6.    Позволява проникването на всеки тип субстанция, независимо от нейната електрохимична природа.

ФОТОПОРЕЗА И ФОТОТЕРАПИЯ 

Фототерапията се основава на приложението на различни светлини с различна дължина на вълната (цветове) върху кожата с терапевтична цел.  Фототерапията представлява основно използването на светлина с определена дължина на вълната, в съответствие с желания терапевтичен ефект, за лечение или терапия на определени и много специфични групи заболявания. Светлината сама по себе си представлява електромагнитно излъчване и затова може да се каже, че фототерапията е начин за доставяне на енергия в тялото. 
Количеството доставена енергия и ефекта от нея, зависи от дължината на вълната и дозата, но в най-общ план можем да кажем чеефекта от светлинната енергия е био модулиране. Био-модулиране чрез светлината или с други думи Фотомодулация е механизъм при който определени забавени (спрени) клетъчни функции се стимулират от една страна и от друга страна накои увеличени функции могат да бъдат забавени. Следователно фототерапията е механизъм за клетъчно регулиране. 

Ефекти на фототерапията върху човешкото тяло 

Веднъж абсорбирана, енергията на фотона се трансформира за да произведе физиологични ефекти, които са доказани в множество клинични изследвания. 
Основно, доставяната енергия и дълбочината на проникване на фотона зависи от неговата дължина на вълната (от неговия цвят): 
- Червена светлина: биостимулиращ ефект, увеличава микроциркулацията и метаболизма. По-голям капацитет на проникване  (за тяло)
- Зелена светлина: подмладяващ ефект и подобрява качеството на кожата. (за лице)
- Синя светлина : дренажен и стягащ ефект. По-нисък капацитет на проникване. (за лице)  

STS – комбинация с активни продукти.

С STS метода се изпозлват 2 продукта: (G-3- US гел и G-5- Антицелулитен гел)

 

 

Д-р Гигов - водеща фигура в Център за интегрирано здраве "Красива зона"


2015-12-18

Д-р Костадин Гигов е един от най-добрите и обещаващи млади хирурзи в България. Има специализации по пластично-възстановителна и естетична хирургия във МУ - Пловдив, а след това и при най-добрите в тази област във Франция - проф. Пелерен - водещ специалист в Краниофациалната хирургия, както и проф. Вероник Мартино - водещ специалист по реконструкция на гърда.

 

Д-р Гигов е един от малкото в България, които се занимават с хирургия на лицеви аномалии, включително при бебета и деца. Освен в "Красива зона", той работи в отделението по Пластична и краниофациална хирургия на МУ и заедно с проф.  Анастасов извършва операции на ушна мида, цепнатина на устната и небцето (заешка уста) и други вродени лицеви аномалии. Това са и част от  професионалните му интереси.

 

Защо избрахте България пред Македония, за да упражнявате професията си?

Причините са доста - професионални и лични.

 

Правите уникални операции на лицеви аномалии? Кой е най-тежкият случай, с който сте се сблъсквал? Разкажете повече за една такава операция, на публиката ни ще й бъде интересно?

Всеки случай е уникален сам по себе си. Всяка операция е тежка и сложна и изисква индивидуална преценка и подход. Най-малките ни пациенти са на 1 месец. Няма място за грешки.

 

Как се случват лицевите аномалии? Има ли някаква конкретна причина човек да бъде роден с лицева аномалия - ген, тежка бременност или друго? Може ли да предпазим евентуално децата си от тях или е въпрос на късмет? 

За сега няма начин за превенция, няма семейство, което да е застраховано, че детето му няма да се роди с лицеви аномалии. Известно е, че изолираните вродени цепнатини на устната и небцето,  които са над 80% от случаите, са генетично хетерогенни. През последните години става все по-ясно, че огромно значение имат факторите на околната среда, към които са чуствителни в различна степен отделните индивиди. Най–утвърдени  участници в тези взаимоотношения са различните тьканни растежни фактори, отговорни за миграцията и пролиферацията на клетките при образуването на лицето и черепа. Хирурзи и генетици работят заедно и вероятно в бъдеще ще може по-катергорично да се извършва профилатика на тези заболявания при засегнати семейства.

Искам да почертая, че дете, родено с изолирана лицева аномалия е напълно умствено, физически  и психически здраво. Лицевата аномалия  не е причина да бъде прекъсната бременност или бебето да бъде изоставено в дом. Тези деца имат нужда от мултидицисциплинарно лечение, което вече сме създали и функционира на високо ниво. Децата с лицевите аномалии  не се различават по нищо от връстниците си.      

 

Какви в момента са тенденциите в естетическата хирургия? Масово явление ли е у нас?

Не може да се каже, че има напълно нови тенденции в пластичната и естетична хирургия, все още се извършват операции за уголемяване на гърди и устни. Факт е, обаче, че в момента на мода е типът жена, която изглежда естествена, без да изпада в крайности. Повечето пациенти предпочитат по-малки обеми на устните и гърдите. Тенденцията е да се правят едва забележими корекции на лицето и тялото, да се поддържа свеж и младежки вид, както и да се работи върху заличаване белезите на стареенето. Това съветваме и нашите пациенти в "Красива зона".

 

Защо хората се подлагат на естетическа хирургия - защото не се харесват или искат да се харесват повече? Или може би искат да се харесат на конкретен човек… Имате ли впечатления, чисто психологически, за причините човек да дойде при вас?

Съвременният живот поставя пред нас много изисквания в личен, социален и професионален план, голяма част от които са свързани с начина, по който изглеждаме. Проучвания на американски психолози показват, че голям процент  от първото впечатление при среща се дължи на външния вид.

Неудовлетвореността от външния вид често се свързва с ниско самочувствие, липса на увереност и емоционална нестабилност. Именно тези фактори карат хората да потърсят нашите услуги - услугите на козметичната хирургия. Ако имат усещането, че новото лице, по-големите устни или по-големите гърди ще ги направят по-щастливи, то, за съжаление ще останат разочаровани, тъй като естетично-хирургически процедури могат дори да влошат психологическите  проблеми.


Козметично-естетичните манипулации  са  изключително индивидуални процедури и трябва да се правят заради желанието на самия човек, а не да се изпълняват желанията на някой друг. Това са добри процедури, ако пациентът е физически здрав, има положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид.


Кое е най-шантавото нещо, което е поискала ваша пациентка?

Има доста шантави неща,  които пациенти са искали, например:

- Докторе искам по 980 cc имплант във всяка гърда, защото утре съм на снимачната площадка.

 

Другото нещо, което мен винаги ме разсмива, когато се сетя е: 

 

- Докторе искам долната устна толкова да ми я увеличите, че да не ми се вижда брадичката :)

 

А ваш пациент… Въобще мъже идват ли при вас и ако да - с какви желания?

Да, разбира се,  мъжете идват с различни желания - от корекция на клепнали уши, до абдоменопластика (премахване на излишна  увиснала кожа  на корема  след  рязко отслабване), липосукция, клепачи, ринопластика, фейслифт,  ботокс.

 

Как се чувствате в работата си в "Красива зона" и отделението на УМБАЛ Св. Георги "Пластична и краниофациална хирургия", където оперирате лицеви аномалии. Как се работи в България? И как е в Македония?

Колегите от "Красива зона" и отделението са част от моето семейство, удоволствие е да работя с такъв персонал и мога да кажа, че се чуствам щастлив от работата си. Как се работи в Македония  не мога да дам конкретен отговор, нямам впечатления и контакти с колеги от там в тази област за момента. В Бьлгария, благодарение на Проф. Юрий Анастасов, моят ментор, тази хирургия е на много високо ниво,  не се отличава по нищо от работата във Франция, Англия, Швеция, Словения  или други дьржави. Бих казал, че дори  при нас работата е много по-организирана, тьй като, засега, сме единственият център в Бьлгария за лечение на вродени лицеви аномалии. От скоро е сьздаден и онлайн регистър за пациентите с вродени лицеви аномалии - нещо уникално,  с което всеки пациент може да бьде проследяван от  неговия специалист  от всяка точка на Бьлгария и света.     

 

Специализирал сте във Франция, защо не останахте или не се завърнахте там?

Да, така е. Не мога и тук да не спомена Проф. Анастасов, тьй като благодарение на него и сьздадената от него дългогодишна колаборация с Университетската болница ‘’Hospital Roger Salengro Plastic Reconstructive Surgery“  в Лил  имах вьзможноста да  специализарам пластична хирургия  под ръководството на проф. Пелерен (водещ специалист в Краниофациалната хирургия) и проф. Вероник Мартино (водещ специалист по Реконструкция на гърда). 

 

Защо се завьрнах...? Защото целта на специализацията във Франция беше да замина, да усвоя най-новите техники, да подобря моите хирургически умения и, както се казва, да открадна всичко, което е полезно J, да се вьрна и да  практикувам наученото в Бьлгария .  Така и направих.  

Същност и ползи от зонотерапията


2015-12-03

Зонотерапията или т.нар. рефлексология е източноазиатски похват на масаж на стъпалата или ръцете с цел постигане благотворно въздействие на останалата част от тялото или подобряване на цялостното здраве на човека. Прилагал се е от народни лечители през вековете и добива все по-голяма популярност в днешното натоварено и динамично ежедневие.

В днешно време се смята, че масажът на стъпалата е просто глезотия, но всъщност човешкото тяло е разделено на десет вертикални зони или меридиани, които са разположени и преминават от пръстите на стъпалото до мозъка и до пръстите на ръката. Нервните краища, които завършват на стъпалата и дланите предават информацията до мозъка и от там до отделните части на тялото.                                                              

Стимулацията на тези отделни точки (зони) се нарича зонотерапия и действа за създаване на нормален енергиен поток. С този метод ефективно се отстраняват различни болки и отделни заболявания, които са причинени от блокираната енергия и твърде многото натрупали се токсини в организма.

Със зонотерапия успешно могат да се предотвратят или смекчат различни форми на ежедневни оплаквания като:

 1.   главоболие;
 2.   гадене;
 3.   психо-соматични оплаквания;
 4.   други.

От голяма помощ е в премахването на стреса и допринася за отпускане и възстановяване на психо-физическия баланс.

 

 

„Красива Зона” отпразнува първия си рожден ден със специален коктейл за своите гости


2015-11-27

Център за интегрирано здраве „Красива Зона“ навърши една година и го отпразнува с коктейл за своите клиенти и партньори. На събитието присъстваха много известни пловдивчани, които поздравиха домакините за първия рожден ден. "Красива зона" е най-новото звено на група "Каридад" и предлага процедури за лице и тяло като пластична хирургия, естетична дерматология и козметика.

Сред процедурите за лице, които предлага "Красива зона" са плазмолифтинг, филъри, мезотерапии, ботокс, корекция и уплътняване на устни. Програмите за тяло на Центъра за интегрирано здраве  включват отслабващи и антицелулитни терапии, фотоепилация, масажи и рехабилитация. Оборудването на центъра е от най-висок клас, като неговия "арсенал" включва STS System, Oberon, Gunaphoresis.

Водеща фигура в "Красива зона" е и един от най-добрите и обещаващи млади хирурзи в България - д-р Костадин Гигов. Той  има специализации по пластично-възстановителна и естетична хирургия във ВМИ - Пловдив, както и при най-добрите в тази област във Франция - проф. Пелерен - водещ специалист в Краниофациалната хирургия, и проф. Вероник Мартино - водещ специалист по реконструкция на гърда.

Д-р Гигов е един от малкото в България, които се занимават с хирургия на лицеви аномалии, включително при бебета и деца. Освен в "Красива зона" д-р Гигов работи в отделението по Пластична и краниофациална хирургия на ВМИ и заедно с проф.  Анастасов извършва операции на ушна мида, заешка устна и други вродени лицеви аномалии.  

Останалият екип на "Красива зона" са Радослав Йончев - кинезитерапевт, Радостина Станчева – рехабилитатор, Мирослав Мастагарков– рехабилитатор и Емилиана Костадинова - козметик-масажист.

Открийте ефективността на мезотерапия RRS®


2015-11-12

Най-доброто решение за Вашето лице и тяло

Иновативната формула на RRS® мезотерапия е с високо съдържание на хиалуронова киселина и органичен силиций, които в комбинация с биоревитализиращи разтвори, богати на аминокиселини, антиоксиданти, витамини и минерали, я правят максимално ефективна, като възвръща жизнения вид на кожата.

 

RRS® продуктова гама е разнообразна и с множество показания.

Повечето от разтворите са  разработени за борба със следите на стареене на кожата като загуба на еластичност и жизненост, повърхностни бръчки и фини линии. Те осигуряват нормализиране на хидробаланса на кожата и помагат за възстановяване на увредена от слънцето или повяхнала кожа, при целулит, стрии, пигментации.

 

Продуктите RRS® се инжектират само от квалифициран медицински специалист. За постигане на желания ефект Вашият лекар ще препоръча броя процедури и интезитета им, но средно са необходими от 4 до 6 процедури за пълното възстановяване на Вашата кожа.

 

 

Малко повече информация за основните съставки на RRS®  мезотерапия

 

Хиалуроновата киселина е естествен компонент, който се намира в човешкото тяло. Играе водеща роля за поддържане на гладкостта и еластичността на кожата. Има уникалното свойство да се свързва с голямо количество водни молекули като така осигурява хидратацията на тъканите и играе основна роля във всички видове anti aging продукти и естетични процедури.

 

Органичният силиций е структурен елемент на съединителната тъкан, съставна част в структурата на еластина и колагена. Органичните съединения на силиция стимулират регенерацията на клетките, редуцират възрастовите изменения на кожата и имат активно участие в липолизата. Множество проучвания доказват благотворното му влияние върху плътността и еластичността на кожата.

 

 

 

Истината за целулита и борбата с него


2015-11-06

Общоприето и разпространено твърдениe е, че целулитът е само козметичен дефект. В действителност обаче нещата стоят малко по-различно. Според лекарите, т.нар. портокалова кожа е сериозно заболяване на съединителната тъкан, което засяга както лимфната, така и кръвоносната система на повърхността и то едновременно.
Проучвания показват, че близо 85% от жените в зряла възраст са до някаква степен засегнати от „портокаловата кожа”. В този процент попадат различни категории жени, както стремящи се към активен начин на живот, така и такива, за които спортът и храненето не са толкова важни.
Въпросът, който вълнува всички дами е кои всъщност са причините за появата на целулит?
Първата причина, която може да се определи и като най-сериозна е наследствената предразлопоженост. Като втора се извежда възрастта, следвана от нездравословното хранене. Точно то води до наднормено тегло, което е четвъртият виновник за появата на „портокаловата кожа”.
Не е решение обаче рязко да се редуцира хранителният прием, защото това води до колебания в телесната маса, което пък от друга страна е петата причина за появата на целулит.
Голямо значение оказват и вредни навици като заседналия начин на живот, честия прием на алкохол и тютюнопушенето. Носенето на твърде тесни дрехи, колкото и да е красиво, може да окаже влияние върху кръвообращението.Разбира се, не само това са причините за поява на целулит. Хормоналният дисбаланс също може да окаже голямо влияние върху кожата. Замърсената околна среда и стресът в даден момент могат също да се превърнат в една от причините за поява на целулит.