Modelagge


ТЕРАПИЯ ЗА МОДЕЛИРАНЕ НА ТЯЛОТО

За намаляване на обема на корема, ханш и бедра.

 

Терапията MODELAGGE третира успешно наслояванията на мазнина и проблемите с целулита, причини за неестетичния вид на женската фигура, които тормозят дамите.

Това е програма за тяло, предназначена за моделиране на формите, за конкретно намаляване в сантиметри, за разграждане на локалните мазнини и за премахване на целулита. Освен това има и мощни детоксикиращи  и дренажни свойства.

Разработена е на базата на активни съставки от морски произход, с мощни липоредуциращи и термо-активни свойства. Сред основните активни съставки са екстракт от Fucus Vesikolosus – морско водорасло, екстракт от бръшлян, екстракт от Laminaria, богати на витамини и минерали.

 

MODELAGGE е съставена от натурални активни съставки от растителен и морски произход, които, комбинирани по подходящ начин стимулират засегнатата от целулит и натрупване на мазнини тъкан.

 

 

 

Една зона - 30 лв.; цяло тяло - 60 лв.

STS System


Времетраене - 70 мин.

STS SYSTEM е високотехнологично оборудване – субдермална терапевтична система, разработена за процедури за тяло и основно за терапия и лечение на целулит, моделиране на тялото, локално отслабване и др. STS комбинира следните методи: 1. Ултразвук с глава 3 MHz, чрез който се постигат следните терапевтични ефекти: - хиперемия – увеличава се кръвната циркулация; - увеличаване пропускливостта на клетъчните мембрани; - модификация на колоидалните структури; - механичен микромасаж; - обезболяващо и релаксиращо въздействие върху мускулите; - увеличава се пропускливостта и еластичността на тъканите и се улеснява проникването на лечебни съставки; - произвежда трофично стимулиране, което спомага за регенерация и лечение. 2. Сонойонофореза (ултразвук + галваничен ток) – електрофореза или йонофореза е метод, използващ галваничен ток, за да се въведат лечебни субстанции в тялото, действащи директно върху мастната тъкан. 3. Неинвазивна субдермална терапия – N.I.S.T. (контролирана вакуумна терапия) – техника, която използва метода на всмукване, за да въздейства на ниво “хиподерма” и да упражни масаж и истински лимфен дренаж. Има изключителен диуретичен и ексфолиращ ефект, подобрява се кожната еластичност, отблокират се мастните фоликули и пори, постига се моделиране и стягане на тъканите, ускорява се дренажът на токсините, складирани в засегнатите зони. По отношение на мускулите има обезболяващ и релаксиращ ефект, влияе положително на белези. 4. MFM токове – мезоактивни токове (електропореза за директно вкарване на активни коктейли в клетката) – стимулират микроциркулацията, осъществяват тонизиращ ефект върху мускулите. 5. Фототерапия с червена и оранжева светлина LED (627 nm) – биостимулиращ ефект, който увеличава микроциркулацията и метаболизма на клетките, като има по-голям капацитет на проникване и стимулира производството на колаген.

MFM токове и Фототерапия с червена и оранжева LED светлина


Времетраене - 40 мин.

MFM (мезотокове) или токове за електропореза служат за директно вкарване на активни коктейли в клетката, стимулирайки микроциркулацията, осъществявайки тонизиращ ефект върху мускулите. Така наречената електростимулацията. Ефектът, който се създава е отпускане и свиване на мускула. Същото действие човек извършва при физическо натоварване на тялото си. Импулсите, които се генерират от апарата и преминават чрез електроди (поставени върху кожата) в непосредствена близост до мускулите, произвеждат моторно-възбуждащ ефект. Ефектът върху мускулатурата се равнява на усилена тренировка във фитнес залата. По време на процедурата се извършва и фототерапия с червена и оранжева LED светлина (627 nm), която има биостимулиращ ефект - увеличава микроциркулацията и метаболизма на клетките, като има по-голям капацитет на проникване (за тялото) и стимулира производството на колаген. Освен козметичната цел на MFM токовете, те се използват за рехабилитация, например при физическа терапия за предотвратяване на мускулна атрофия, която може да възникне след мускулно-скелетни увреждания. MFM токовете не натоварват сърдечно-съдовата система и опорно-двигателния апарат. Препоръчителният брой процедури е около 10, което се равнява на един месец активни фитнес упражнения. Противопоказния: 1. Не се прилагат на пациент с аритмия, застоена сърдечна недостатъчност, пресен инфаркт на миокардата и други сърдечни заболявания. 2. Не се прилага на пациент с имплантиран сърдечен пейсмейкър. 3. Не се прилага при ракови (злокачествени) тъкани. 4. Не се прилага на зони, които са наранени (пресни рани, белези, отоци). Изключение: Това е различно от използване на електрическа стимулация за заздравяване на рани, което става след предписанието на специалист. 5. Не се прилагат на пациент с не диагностицирана болка. 6. Не се прилага при пациенти, които не могат да осигурят адекватна обратна връзка относно нивото на стимулация (кърмачета, физически лица с психични разстройства). 7. Не се прилага при бременност. 8. Не се прилага 12 месеца след раждане с цезарово сечение. 9. Не се прилага при диабетно болни.

Цена на процедурата – 20 лв. / Цена на пакет от 10 процедури – 180 лв.

N.I.S.T. (неинвазивна субдермална терапия)


Цяло тяло – 45 мин. / Две зони – 25 мин. / Една зона – 15 мин.

N.I.S.T. (контролирана вакуумна терапия) – техника, която използва метода на всмукване, за да въздейства на ниво “хиподерма” и да упражни масаж и истински лимфен дренаж. Има изключителен диуретичен и ексфолиращ ефект, подобрява се кожната еластичност, отблокират се мастните фоликули и пори, постига се моделиране и стягане на тъканите, укрепва и предотвратява склерозирането на кръвоносните съдове, ускорява се дренажа на токсините, складирани в засегнатите зони. По отношение на мускулите има обезболяващ и релаксиращ ефект, влияе положително на белези. Вакуумната терапия се смята за една от най-ефективните терапии за лечение на целулита. N.I.S.T. изглажда подкожните мазнини, кожата става по-еластична, тялото става по-стегнато. Препоръчителен брой процедури – 10 бр. Противопоказания: 1. Сърдечна недостатъчност; 2. Наличие на туморни или ракови образувания; 3. Периода на менструацията и бременността; 4. Наличие на кожни заболявания; 5. Циркулаторни заболявания;

Цена на терапията – цяло тяло – 35 лв. / две зони – 25 лв. / една зона – 15 лв.

Терапия за отслабване с Ултразвук


Времетраене на процедура за една зона – 15 мин.

Ултразвуковата терапия има за цел да достигне с помощта на узлтразвукoвите вълни до мастните натрупвания, създава налягане, което предизвиква разпадането им, предпазвайки съдовата, нервната и мускулната тъкан. Ефектът се забелязва още след първата процедура. Постигат се следните терапевтични ефекти: хиперемия – увеличава се кръвната циркулация; увеличаване пропускливостта на клетъчните мембрани; модификация на колоидалните структури; механичен миркомасаж; обезболяващо и релаксиращо въздействие върху мускулите; увеличава се пропускливостта и еластичността на тъканите и се улеснява проникването на лечебни съставки; произвежда трофично стимулиране, което спомага за регенерация и лечение. След разпадането на мастните клетки, те се превръщат в течност под формата на триглицериди, която се освобождава в интерстициална течност между клетките. Тази течност се метаболизира до глицерол и мастни киселини. Водоразтворимият глицерол се абсорбира от кръвоносната система и се използва като източник на енергия, а неразтворимите мастни киселини се транспортират в черния дроб и се обработват като мастни киселини от приета храна. Препоръчително е след ултразвукова терапия да се пие най-малко 1.0 - 1.5 литра вода преди и след процедурата. Също така по-добър резултат има с помощта на физически упражнения. По време на процедурата се използва гел с активни съставки (със стягащо, антицелулитно и отслабващо действие) и е налице сонойонофореза (ултразвук + галваничен ток), която въвежда тези субстанции в тялото, действащи директно върху мастната тъкан. За най-добър ефект са препоръчват 10 процедури. Противопоказания: 1. Да не се използва при бременност; 2. Да не се използва при злокачествени заболявания; 3. Да не се използва при наранени тъканите, раздразнена кожа, отоци 4. Да не се използва при съдови аномалии, включително дълбока венозна тромбоза, емболия и тежка атеросклероза / атеросклероза;

*цената е индивидуална спрямо зоната на третиране и се пресмята на място

Перлен масаж